Ryż włoski
Niewiele osób wie, że to słoneczna Italia jest głównym producentem ryżu w Europie. Włosi traktują swój ryż jak makaron. W przeciwieństwie do m.in. azjatyckich odmian ryżu, włoski ryż nigdy nie jest płukany czy moczony. Najczęściej sprzedaje się go w próżniowych opakowaniach, które zapobiegają łamaniu i zeskrobywaniu delikatnych ziarenek. Jeśli więc poszukujesz dobrej jakości ryżu – zachęcamy do zapoznania się z przygotowaną przez nas ofertą. Wśród proponowanych przez nas produktów znajdziesz ziarna ryżu renomowanych włoskich producentów, takich jak Cascina Belvedere czy Riso Scotti. W ofercie naszych delikatesów oferujemy m.in.:
- ryż carnaroli, uznawany za “króla” ryżu włoskiego; posiada duże ziarna o twardej konsystencji, ponadto wykazuje się niską kleistością i doskonałą odpornością na gotowanie,
- ryż arborio, którego ziarna wyróżniają się swoim charakterystycznym okrągłym i pękatym kształtem,
- ryże czarne, czerwone oraz z dodatkami, takimi jak borowiki, dynia, kwiat cukinii, szparagi czy biała trufla.
Prawdziwy ryż włoski w delikatesach Boscaro
W tej kategorii naszego sklepiku przygotowaliśmy różne rodzaje włoskich ryżów, które wykorzystasz do przygotowywania przeróżnych potraw – kremowego i delikatnego risotto, aromatycznej zupy warzywnej, świeżej sałatki czy też deseru ryżowego.