Włoska mąka
Co jest niezbędne do przyrządzenia idealnego ciasta na pizzę, wyśmienitego, świeżego makaronu, własnego pieczywa czy wyjątkowych ciast i ciasteczek? Oczywiście mąka i to nie byle jaka, bo oryginalna włoska mąka. Tylko dzięki niej będziesz w stanie w pełni odtworzyć smak i konsystencję włoskich potraw. Dlaczego?
Otóż, włoska mąka znacznie różni się od tej polskiej. Zboża uprawiane we Włoszech mają zupełnie inne warunki wzrostu m.in. odmienną temperaturę i wilgotność. Efektem tego są różnice w ich jakości i właściwościach. Wśród proponowanych przez nas produktów znajdziesz najwyższej jakości włoskie mąki od cenionych producentów, takich jak Caputo czy Il Molino Chiavazza. W tak skomponowanym menu swoje miejsce znalazły m.in.:
- mąka pszenna w różnych odmianach, w tym mąka do pizzy i semolina – doskonała do makaronów
- mąka wieloziarnista
- mąka bezglutenowa, w tym kukurydziana, ryżowa czy kasztanowa
Oryginalna włoska mąka w delikatesach Boscaro
Jeśli szukasz starannie wyselekcjonowanych składników do swojej kuchni, takich jak włoska mąka – zachęcamy do zapoznania się z przygotowaną przez nas ofertą.
W delikatesach Boscaro przygotowaliśmy różne rodzaje włoskich mąk, które wykorzystasz do przeróżnych włoskich wypieków, nie tylko tych słonych, ale i słodkich. Wśród proponowanych przez nas produktów znajdziesz najwyższej jakości włoskie mąki od cenionych producentów, takich jak Caputo czy Il Molino Chiavazza.
Makaron, jak u mamy, czyli włoska mąka!
Włoska kuchnia pizzą i makaronem stoi (przynajmniej w teorii, bo nie można zapomnieć o serze, pomidorach, oliwie i wielu innych niesamowitych produktach!) – nie byłoby to możliwe, gdyby nie doskonałej jakości mąka. Włoska mąka do makaronu sprawia, że ciasto jest lekkie, elastyczne i rozpływa się w ustach, zaś włoska mąka do pizzy nadaje jej upragnionej kruchości, bez względu na miejsce pochodzenia.
Jeśli zależy ci na zachowaniu włoskiego smaku w swoim domu koniecznie odwiedź nasz sklep z włoskimi produktami. To właśnie tu znajdziesz włoską mąkę, która wyprodukowana została z ziaren dojrzewających na toskańskich polach i właśnie ten aromat oddaje do przygotowanych przez ciebie dań.
Smak włoskiej kuchni zależny jest od produktów – tu nie ma kompromisów i by wydobyć prawdziwy smak koniecznie jest zastosowanie najlepszych i oryginalnych produktów. Mąka mące nie jest równa, dlatego jeśli zależy ci by każdy kęs twojej pizzy lub makaronu przenosił cię bezpośrednio do słonecznej Italii – włoska mąka to twój sprzymierzeniec w kulinarnej podróży!